Reflexológia

 

REFLEXOLÓGIA – TALPMASSZÁZS

Egy Kairótól délre, Szakkarában talált sír Kr. e.: 2330-ból származó faliképéből ítélve már az ókori Egyiptomban is alkalmaztak reflexológiát, amikor a test energiamezőinek kijavítására különféle nyomásterápiákat alkalmaztak.

A reflexológus az egyes testrészek betegségeit a lábon lévő és a különféle testrészekkel összefüggésbe hozott úgynevezett reflexzónák masszírozásával kezeli. A reflexológusok szerint betegség akkor lép fel, ha szervezet „energiacsatornái” elzáródnak, s így egyik, vagy másik terület károsodik.

A masszázs célja az akadály kiküszöbölése, az energia szabad áramlásának helyreállítása. A reflexológus a lábat a test tükrének tekinti. A szakember néha előre tudja jelezni az egyes betegségeket. Ilyenkor megelőző kezelést alkalmaz, vagy szakorvoshoz küldi a beteget. A havonta egy alkalommal végzett kezeléssel fenntartható a jó egészség és idejében felismerhetők a korai figyelmeztető jelek.

A terapeuta a betegség okait kezelve enyhíti a tüneteket. Mivel az egész testet kezeli egyszerre több bajt is gyógyít.

A kezelés minden esetben személyre szabott!

Általában egy-egy betegség gyógyításához 5-10 alkalom szükséges. Kezdetben hetenként, később 2-3 hetenként végzi a kezeléseket.