Gátizomtorna – intimizom torna

 

Gátizomtorna – intimizom torna tanfolyamok

Olyan problémák megoldásában segít, amelyek a mai nők mindennapjait kellemetlenné, gyötrelmessé képesek tenni. Az intim problémák, a nőiességgel kapcsolatos lelki nehézségek megoldása mind benne rejlik az ősi kultúrák hagyományaiban. A tanfolyamon megtanuljuk megerősíteni a medencealapi izmokat, a húgycső körüli izmokat, a hüvely izmait teljes hosszban, valamint a végbélzáró izmokat. Az intimtornát minél korábban érdemes megtanulni, de sosem késő elkezdeni.
A gátizmok fiatalsága nem korfüggő!
Megfelelő technikájú intimizom torna segítségével az izmok megedzhetőek.
Mivel a tréning nem terheli meg keringésünket, légzésünket, és ízületeinket sem, kortól függetlenül bárki megtanulhatja és gyakorolhatja. Gátizmaink extrém terhelésnek vannak kitéve, amióta civilizált, két lábon járó emberként éljük életünket. Ha nem tornáztatjuk intim izmainkat inaktivációs atrófia (sorvadás) alakul ki. A korábbi terheletlen, függőleges gátizomzat, két lábra állásunkkor vízszintessé vált, ami által belső szerveink súlyát folyamatosan ráterheljük. Másrészt számos olyan rossz szokásunk van, ami még plusz terhet ró erre a testtájunkra. Órákat ülünk rajta, sokszor görbén, azaz alulról sokszor elnyomjuk, zsibbasztjuk, helytelen technikával ürítjük a szervezetünkből távozó salakanyagokat (széklet, vizelet), rengeteget cipekedünk, rossz technikával sportolunk… lépten-nyomon tudatlanul mindent megteszünk, hogy gyengítsük intim izmainkat.

A stressz, illetve a terhelési inkontinencia (akaratlan vizeletvesztés) fokozatai:
1. fokú: nevetésre, köhögésre, tüsszentésre, ugrálásra
2. fokú: lépcsőzéskor, nehéz teher emelésekor, futáskor
3. fokú: járáskor, álláskor, testhelyzet változtatáskor (sokszor műtét is szükséges)
A felmérések szerint több mint félmillió nő él Magyarországon, akik kisebb-nagyobb mértékben szembesültek a kellemetlen tünetek valamelyikével!

Az intimizom torna jelentős egészségmegőrző, illetve helyreállító módszer. A gátizmok működésének tudatosítását szolgálja, melyet már akkor elkezdhetünk, amikor szobatisztaságra neveljük gyermekünket. Az intimizom torna pozitívan hat a hormonháztartásra, a vérellátásra, és az izomerőre, harmonizálja a szexuális energiát. Az izmok tornáztatásával fokozzuk a kismedence vérellátását, kimossuk a méreganyagokat, oldjuk az érgörcsöket, ezért csökken a menstruációs görcs. Jelentősen javítja a szexuális életet, segít a vaginizmus oldásában (hüvely akaratlan görcsös állapota), miután a megerősödött gátizmok akaratlagosan működtethetők az aktus során, és az orgazmusnál a reflexes izomösszehúzódások sokkal erőteljesebbé válnak.
Segít a természetes ellenállóképesség helyreállításában, csökken a húgyúti és nőgyógyászati fertőzésekre való hajlam.
Segít felkészíteni a várandóságra, egyrészt a fogamzóképesség növelésével, másrészt a szülésben résztvevő izmok erősítésével.

A változókori hormonszintek változását segít karban tartani (hőhullámok csökkenése), ezzel is megelőzve a vizelet, illetve a székletinkontinencia, a hüvelyszárazság, a méhsüllyedés kialakulását. A torna segítséget nyújt a székrekedés, illetve az aranyér megszüntetésében is.
Az intimizom torna tanfolyam során az elméleti ismeretek átadása után (egy kis anatómia, életvezetési tanácsok), a gyakorlati tudnivalók elsajátítása következik. (medence külső izmainak kilazítása, megéreztetési próbák, intimizom torna gyakorlatok.) A tanfolyam anyaga: egyszeri részvétel során mindenki számára könnyen elsajátítható kortól függetlenül.
Ne legyen tabu téma! Van segítség! Élni kell vele!

Gátizomtorna – intimizom torna
Tanfolyam egész évben folyamatosan, egyéni igény szerint, – akár egy személy részére is – időpont egyeztetéssel, telefonos bejelentkezés alapján történik. Szívesen kimegyek helyszínre, baráti-, munkahelyi-, kismamák közösségeihez, csoportos foglalkozásra.
Aláfekvőt (Poliphoam), kis takarót, puha, kényelmes ruhát, innivalót hozz magaddal.

Nagyon sok egészségpénztárral állok szerződésben:
Allianz, Hungaria, K&H, Medicina, Patika, OTP, Évgyűrűk, Prémium (AXA), Vasutas, NAVOSZ, ERÖ, TEMPO, DIMENZIÓ, Credit Suisse, Talizmán, MKB, Pajzs, Vitamin

A tanfolyam elvégzése természetgyógyászati ellátásként elszámolható!

Tanfolyamra jelentkezés: 06-30-325-9787