Gyógymasszázs

A masszázs az egyik legősibb és legemberibb gyógymód. Sokféle betegségben alkalmazható, bár specifikus gyógymódként vagy az orvosi kezelés helyett sohasem.
A masszázzsal elért eredmények elsősorban a kezelés megnyugtató, ellazító hatásával, a beteg és a gyógyító között létrejövő együtt érző és közeli kapcsolattal magyarázhatók.
A masszázs olyan gyógymód, amely az ember egész – fizikai, szellemi, érzelmi – lényét figyelembe veszi. Az egészséget javítja, megszilárdítja. A masszázs leggyakrabban és legeredményesebben a test és az elme ellazítására, pl. izomfeszültség oldására, alkalmazzák. Keringési betegségeket: magas vérnyomást, szívbetegségeket, fejfájást, hiperaktivitást, álmatlanságot, melléküreg-gyulladást is kezelnek vele.
A masszázs elősegíti a tápanyagok feldolgozását és ez anyagcseretermékek távozását. Enyhíti a kényelmetlen testtartásban végzett egész napos munka okozta hátfájást, nyaki fájdalmakat.
Lelki, érzelmi szinten a masszázs nyugtató hatása sokat jelenthet azoknak, akiket szorongás, depresszió gyötör; megkönnyíti számukra, hogy megküzdjenek mindennapos félelmeikkel, gondjaikkal és visszanyerjék önbizalmukat.

FOGYASZTÁS, IDEÁLIS TESTSÚLY ELÉRÉSE TERMÉSZETES MÓDON
Manapság sokak célja a karcsúság. Kétségtelen, hogy a soványabb emberek kevésbé betegednek meg és tovább élnek, mint az elhízottak. A divatos és hóbortos diéták többnyire kudarccal végződnek, de a természetes fogyókúra végleg megszabadítja Önt a súlyfeleslegétől.
Fogyasztó masszázs: míg a gyógy-, és frissítőmasszázs elsősorban az izomzatra koncentrál, a zsírégető, fogyasztó, alakformáló cellulit masszázs a kötő- és zsírszövetek vérbőségét fokozza. Kúraszerűen alkalmazva javítja a zsírégetés hatékonyságát, növeli a problémás területek anyagcseréjét, segíti a lerakódott zsírszövet és a cellulitért felelős mérgek távozását. Mozgással, diétával könnyebben elérhető a kívánt hatás.
A fogyasztás másik és kombinálható változatáról itt  és itt olvashat.