A manuális nyirokmasszázs (lymphoticus drainage): speciális, finom massage technika. Az enyhe, gyengéd váltott nyomásokkal vákuumot képezünk, amely a nyirokfolyadék elvezetését segíti.
Már az első kezelést követően kellemes meglepetéssel tapasztaljuk közérzetünk javulását.
A kezeléssel az elégtelen, vagy károsodott nyirokrendszer csökkent működése következtében a szövetekben maradt nyirokfolyadékot távolítjuk el ezekből. A kezelés fontos alapeleme a manuális nyirok-drenázs, amelynek lényege, hogy a fő nyirokcsomók aktiválásával (speciális masszázs) szívó (draináló) hatást gyakorolunk a periférikus nyirokerekre, ezáltal fokozzuk a nyirokkeringést, és speciális fogásokkal segítjük a nyirokfolyadék nyirokerekbe való visszajutását, továbbszállítását.

A nyirokdrenázs hatásai:
- Hat a vegetatív idegrendszerre, fájdalomérző reflexpályákra. A páciens nyugodt lesz, fájdalomérzete csökken.
- Hat az immunrendszerre: a nyirokcsomóknak fontos szerepe van a baktériumtoxinok és más mérgező anyagcseretermékek méregtelenítési folyamataiban.
- Hat a vérerek és nyirokerek simaizomzatára: ha valami miatt zavar keletkezik a manuális nyirokdrenázzsal ezt helyreállíthatjuk.
- Drenázs hatás: folyadék,- váladékelvezetés – kötőszöveti folyadékra hatunk (vírusok, baktériumok, toxinok, salakanyagok).


A nyirokmasszázs idokolt:
- Megelőzés, prevenció: a folyadékegyensúly megtartása érdekében.
- Regenerálás, - minden pangásos állapot: - terhességi érödémák, bőrelváltozások,terhességi csíkok.
- Fogyókúrázóknak a rugalmasság megtartása miatt.
- Minden olyan bőrelváltozás, ahol fehérjetúltengés áll fenn: allergia, krónikus ekcéma, krónikus megfázások, hajhullás.

| _1_ | _2_ |   visszaMagamról Kezelőm Eredményeim Arctorna Reflexológia Fitoterápia Intimtorna
Lomi-lomi masszázs Gyógymasszázs Nyirokmasszázs Indiaimasszázs Fülakupunktúra Elektroakupunktúra