Másrészt számos olyan rossz szokásunk van, ami még plusz terhet ró erre a testtájunkra.
Órákat ülünk rajta, sokszor görbén, azaz alulról sokszor elnyomjuk, zsibbasztjuk, helytelen technikával ürítjük a szervezetünkből távozó salakanyagokat (széklet, vizelet), rengeteget cipekedünk, rossz technikával sportolunk... lépten-nyomon tudatlanul mindent megteszünk, hogy gyengítsük intim izmainkat.

A stressz illetve a terhelési inkontinencia (akaratlan vizeletvesztés) fokozatai:
1. fokú: nevetésre, köhögésre, tüsszentésre, ugrálásra
2. fokú: lépcsőzéskor, nehéz teher emelésekor, futáskor
3. fokú: járáskor, álláskor, testhelyzet változtatáskor (sokszor műtét is szükséges )
A felmérések szerint több mint félmillió nő él Magyarországon, akik kisebb-nagyobb mértékben szembesültek a kellemetlen tünetek valamelyikével!
Az intimtorna jelentős egészségmegőrző, illetve helyreállító módszer. A gátizmok működésének tudatosítását szolgálja, melyet már akkor elkezdhetünk, amikor szobatisztaságra neveljük gyermekünket. Az intimtorna pozitívan hat a hormonháztartásra, a vérellátásra,és az izomerőre, harmonizálja a szexuális energiát. Az izmok tornáztatásával fokozzuk a kismedence vérellátását, kimossuk a méreganyagokat, oldjuk az érgörcsöket, ezért csökken a menstruációs görcs. Jelentősen javítja a szexuális életet, segít a vaginizmus oldásában(hüvely akaratlan görcsös állapota),miután a megerősödött gátizmok akaratlagosan működtethetők az aktus során,és az orgazmusnál a reflexes izomösszehúzódások sokkal erőteljesebbé válnak.
Segít a természetes ellenállóképesség helyreállításában, csökken a húgyúti és nőgyógyászati fertőzésekre való hajlam.
Segít felkészíteni a várandóságra, egyrészt a fogamzóképesség növelésével, másrészt a szülésben résztvevő izmok erősítésével.

| _1_ | _2_ | _3_ |   vissza     Magamról Kezelőm Eredményeim Arctorna Reflexológia Fitoterápia Intimtorna
Lomi-lomi masszázs Gyógymasszázs Nyirokmasszázs Indiaimasszázs Fülakupunktúra Elektroakupunktúra