FÜLAKUPUNKTÚRA


A fülön több mint 200 akupunktúrás pontot tartanak számon, s azokat meghatározott testrészekkel hozzák kapcsolatba. A megfelelő pont idegvégződéseinek stimulálása "gyógyító hullámot" indít el az idegen keresztül a fájó testrész felé. Ugyanakkor a testrészek betegségei, működési zavarai is hatnak a fül megfelelő pontjára. A gyógymódot világszerte sikerrel alkalmazzák.
Különösen alkalmas fájdalmak csillapítására. Segít a stressz, szorongási tünetek oldásában, lelki betegségek, depresszió kezelésében, allergia, asztma, migrén, izületi betegségek, emésztési, nőgyógyászati panaszok enyhítésében.
Az 1950-es években, a franciaországi Lyonban dr. PAUL NOGIER megpróbálta klinikai vizsgálatokkal megalapozni ezt a gyógymódot lépésről-lépésre felfedezte, hogy a fülkagyló akupunktúrás pontjainak mindegyike egy adott testrész egészségi állapotát tükrözi. Kutatásai során rájött arra is, hogy a különböző pontokat összekötve egy magzat képe rajzolódik ki, amint fejjel lefelé fekszik az anyaméhben. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy a fülkagyló az egész test kicsinyített mása.

| _1_ | _2_ |   vissza     Magamról Kezelőm Eredményeim Arctorna Reflexológia Fitoterápia Intimtorna
Lomi-lomi masszázs Gyógymasszázs Nyirokmasszázs Indiaimasszázs Fülakupunktúra Elektroakupunktúra